Lude avanture u najljepšim vodenim oazama

Priredio: Boris Đurić
Lude avanture u najljepšim vodenim oazama

Spuštanje niz džinovski tobogan, ronjenje, surfovanje po ogromnim talasima samo su neki od doživljaja u kojim možete da uživate u najlepšim vodenim oazama planete.

Uzbudljive avanture koje podižu adrenalin i ostaju u sjećanju privlače sve kategorije turista - od sedam do 77. Djeca su uvijek oduševljena sadržajima koje nude ovi parkovi, mladi uživaju u svim dražima i "ludostima" kojih nema na plažama, a od vodenih parkova ne odustaju ni vječiti avanturisti.

"Water World ", Kipar

U ovom parku nema čega nema - tobogani, bazeni, pa čak i karting, dokaz su da će na ovom mjestu svako pronaći nešto za sebe. U kompleksu postoji i nekoliko restorana, tako da u ovom mjestu inspirisanom planinom Olimp nećete ostati gladni. U bazenu "Posejdonov talas" smještene su stare grčke ruine, gejzeri i olupina broda. Ulaznicu je moguće kupiti putem interneta za 35 evra.

"Area 47", Inzbruk

Ovaj ogroman, moderni i novi, adrenalinom ispunjen park, nije toliko daleko, a rafting, tobogani, vodeni katapulti i položaj u Alpima velika su njegova prednost. Park je smješten na alpskom jezeru i pored pomenutog, nudi prelazak preko mosta koji se ljulja, veliki zid za penjanje i toranj za skokove u vodu. Kada je riječ o ulaznicama, postoje različiti paketi, ali cijene su od 50 evra naviše.

"Wet 'n' Wild" Orlando

Ovaj vodeni park bogat je ponudom različitih vožnji, koje su zaista impresivne i nemoguće ih je sve upoznati za jedan dan. Posebna atrakcija je bazen s talasima koji se prostire na 1.580 metara, a na njima možete i da surfujete. Blastvjer bič je najveći vodeni prostor za porodice na Floridi koji, između ostalog, nudi 15 tobogana i 160 bazenčića u kojima se djeca mogu prskati i pucati iz pištolja na vodi. Jednodnevna ulaznica košta 47 dolara, ali svaki uloženi dolar će se i te kako isplatiti.

"Tropical Islands ", Berlin

Nalazi se tek tridesetak kilometara od Berlina. Uz imitaciju tropskih ostrva, možete uživati i u kišnoj šumi. Cio kompleks smješten je u jednom ogromnom balonu, a zadovoljstvo dnevnog boravka stanjiće vaš novčanik za 36 evra.

"Aquaventure", Dubai

Pošto u Dubaiju sve mora biti najbolje i najveličanstvenije, upravo je takvo i ovo čudo od parka. U njemu imate priliku da ronite kroz akvarijume s morskim psima, ali naravno, i družite se s delfinima i morskim lavovima. Ostale stvari u vezi sa toboganima, adrenalinskim spravama i slično verujemo da ne treba ni spominjati. Park ima i najdužu vožnju vještačkom rijekom u dužini od 2,3 kilometra, kao i najdužu žicu sa spuštanje i 700 metara dugu privatnu plažu.

"Saim Park ", Tenerife

I Španija svog konja za trku ima. Ovaj vodeni park uređen je tako da podseća na Tajland, a posjetiocima nudi časove surfovanja u bazenu s talasima koji idu do devet metara u visinu! Tu je i spuštanje niz vodeni "Zid moći", koji je visok 27 metara, a završava u bazenu ispuljenom ajkulama i ražama. Ulazak u ovo vodeno kraljevstvo košta 34 evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana