Zgrće milione na velikom odmoru

Daily Mail
Zgrće milione na velikom odmoru

Njujork - Mohamed Islam još nije napunio 18 godina, a procjenjuje se da je od trgovanja akcijama tokom školskih odmora zaradio nevjerovatnih 72 miliona dolara.

Tinejdžer iz Njujorka koji je trgovinom akcijama počeo površno da se bavi još u devetoj godini, danas većinu pauza u srednjoj školi provodi trgujući, između ostalog, akcijama nafte i zlata.

Kada nije u školi često svoje prijatelje vodi na skupe večere na kojima jedu 400 dolara vrijedan kavijar i druga skupa jela.

Mohamed se svojim bogatstvom hvali i na društvenim mrežama. Na "Instagram" redovno kači fotografije sa žurki na kojima pleše sa ženama, igra poker i slično.

Koliko je tačno "težak", mladić ne želi da otkrije, ali priznaje da se radi o osmocifrenom broju. Otkrio je i da je kupio BMA-a za koji još nema dozvolu, kao i da iznajmljuje stan na Menhetnu.

Međutim, njegovi roditelji, inače doseljenici iz Azije, još mu ne dozvoljavaju da se odseli iz porodične kuće u Kvinsu.

Inače, novac koji je zaradio svakako je koristan i njegovim roditeljima, a on planira da im pomaže i u budućnosti.

Mohamed je otkrio da mu je najveća inspiracija u finansijskom svijetu milijarder Pol Tjudor Džons, 108. najbogatiji Amerikanac prema "Forbsu".

On kaže da njegovi roditelji nisu baš oduševljeni onim čime se bavi, ali da ipak vide da je dobar u tome.

- Šta pokreće svijet? Novac. Ako novac ne teče, ako fabrike ne rade, nema inovacija, nema proizvoda, nema investicija, nema rasta - kaže ovaj tinejdžer koji na svom "Instagram" profilu poručuje: "Više novca, manje problema."

Mohamed ne planira da odustane od trgovanja akcijama, već naprotiv, želi da još više zaradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana