Zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja kažnjena 194 vozača

Srna
Zbog nepropisnog parkiranja i zaustavljanja kažnjena 194 vozača

DOBOJ - Pripadnici Policijske uprave Doboj za četiri dana sankcionisali su 194 vozača zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila, saopšteno je iz ove uprave.


- Zbog nepropuštanja pješaka na obilježenom pješačkom prelazu kažnjeno je 77 vozača, dok je pet vozača sankcionisano zbog nepropuštanja pješaka koji prelaze kolovoz na putu na kojem ne postoji obilježen prelaz - naveli su iz Uprave.

U saopštenju je navedeno da je akcija realizovana od 20. do 24. januara i kontrolisano je ukupno 378 vozača.

U navedenom periodu ukupno je kontrolisan i 51 pješak, kojima je izdat ukupno 51 prekršajni nalog zbog nepropisnog kretanja kolovozom.

Iz policije podsjećaju na zakonske odredbe prema kojima vozač ne smije da zaustavi ili parkira vozilo na mjestu na kojem bi ugrožavao bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju ili predstavljao smetnju za normalno odvijanje saobraćaja ili kretanja pješaka.

- Pješaci su u obavezi da se kreću po površinama namijenjenim za njih, da nose odjeću koja je uočljiva na većem odstojanju, a da noću i u uslovima smanjene vidljivosti nose odjeću koja je obilježena materijalima ili predmetima koji odbijaju svjetlost - ukazali su iz dobojske Policijske uprave. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana