Због непрописног паркирања и заустављања кажњена 194 возача

Srna
Због непрописног паркирања и заустављања кажњена 194 возача

ДОБОЈ - Припадници Полицијске управе Добој за четири дана санкционисали су 194 возача због непрописног заустављања и паркирања возила, саопштено је из ове управе.


- Због непропуштања пјешака на обиљеженом пјешачком прелазу кажњено је 77 возача, док је пет возача санкционисано због непропуштања пјешака који прелазе коловоз на путу на којем не постоји обиљежен прелаз - навели су из Управе.

У саопштењу је наведено да је акција реализована од 20. до 24. јануара и контролисано је укупно 378 возача.

У наведеном периоду укупно је контролисан и 51 пјешак, којима је издат укупно 51 прекршајни налог због непрописног кретања коловозом.

Из полиције подсјећају на законске одредбе према којима возач не смије да заустави или паркира возило на мјесту на којем би угрожавао безбједност других учесника у саобраћају или представљао сметњу за нормално одвијање саобраћаја или кретања пјешака.

- Пјешаци су у обавези да се крећу по површинама намијењеним за њих, да носе одјећу која је уочљива на већем одстојању, а да ноћу и у условима смањене видљивости носе одјећу која је обиљежена материјалима или предметима који одбијају свјетлост - указали су из добојске Полицијске управе. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана