SPS: Bez vojnih vježbi na Manjači

Srna
SPS: Bez vojnih vježbi na Manjači

BANjALUKA - Šef Povjereništva SPS Banjaluka Saša Kondić poručio je da će ova partija pokrenuti aktivnosti na zaštiti Manjače kao razvojnog resursa Banjaluke i Republike Srpske, te da se aktivnosti poput vojnih vježbi izmjeste na pogodnije lokacije.

On je na konferenciji za medije istakao da su mnogi proteklih dana potpuno promašili temu komentarišući dešavanja na Manjači, kao i da taj problem nije ni vjerske ni geopolitičke prirode, nego je tema razvoj i budućnost Banjaluke.

- Grad Banjaluka je uložio velika sredstva u razvoj Manjače, u gradnju turističkog kompleksa, snabdijevanje vodom, pomoć poljoprivredi i stvaranje preduslova za dalji razvoj. Za svakog razumnog čovjeka i za veliku većinu Banjalučana sa kojima sam imao priliku da razgovaram na ovu temu, vježbanja na Manjači nisu ništa drugo nego igranje rata i bespotrebna smetnja normalnom odvijanju života na Manjači i u Banjaluci. Ako ništa, dovoljan razlog da svi dignemo glas je obustavljanje saobraćaja i sprečavanje ljudi da obavljaju svakodnevne poslove ili da idu u nabavku ili jednostavno da sa porodicom posjete jezero u koje su uložena sredstva građana i gdje će se još ulagati u cilju razvoj turističkih potencijala. Na kraju krajeva, ima i mnogo mjesta u FBiH na kojima se mogu izvoditi vojne vježbe - rekao je Kondić.

On je naglasio da postoje planovi i projekti za dalji razvoj i da je zaštita resursa prioritet, te da nema razumnih ni logičnih argumenata protiv ovakvog stava SPS.

- Manjača je danas najpoznatija po tradicionalnom turističkom događaju od posebne važnosti za Republiku Srpsku, a riječ je o Kočićevom zboru. Vjerovatno ste svi upoznati sa inicijativom predsjednika SPS Gorana Selaka, pod nazivom Kočićev Sabor, koja previđa jačanje i širenje ove manifestacije i njeno prerastanje u regionalni događaj. Sa inicijativom su upoznate i lokalne i republičke institucije, a podrška je stigla i od udruženja građana i od mještana. To su teme na kojima SPS insitira ako pričamo o Manjači, o budućnosti, o razvoju i resursima grada i Republike Srpske - rekao je Kondić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana