СПС: Без војних вјежби на Мањачи

Срна
СПС: Без војних вјежби на Мањачи

БАЊАЛУКА - Шеф Повјереништва СПС Бањалука Саша Кондић поручио је да ће ова партија покренути активности на заштити Мањаче као развојног ресурса Бањалуке и Републике Српске, те да се активности попут војних вјежби измјесте на погодније локације.

Он је на конференцији за медије истакао да су многи протеклих дана потпуно промашили тему коментаришући дешавања на Мањачи, као и да тај проблем није ни вјерске ни геополитичке природе, него је тема развој и будућност Бањалуке.

- Град Бањалука је уложио велика средства у развој Мањаче, у градњу туристичког комплекса, снабдијевање водом, помоћ пољопривреди и стварање предуслова за даљи развој. За сваког разумног човјека и за велику већину Бањалучана са којима сам имао прилику да разговарам на ову тему, вјежбања на Мањачи нису ништа друго него играње рата и беспотребна сметња нормалном одвијању живота на Мањачи и у Бањалуци. Ако ништа, довољан разлог да сви дигнемо глас је обустављање саобраћаја и спречавање људи да обављају свакодневне послове или да иду у набавку или једноставно да са породицом посјете језеро у које су уложена средства грађана и гдје ће се још улагати у циљу развој туристичких потенцијала. На крају крајева, има и много мјеста у ФБиХ на којима се могу изводити војне вјежбе - рекао је Кондић.

Он је нагласио да постоје планови и пројекти за даљи развој и да је заштита ресурса приоритет, те да нема разумних ни логичних аргумената против оваквог става СПС.

- Мањача је данас најпознатија по традиционалном туристичком догађају од посебне важности за Републику Српску, а ријеч је о Кочићевом збору. Вјероватно сте сви упознати са иницијативом предсједника СПС Горана Селака, под називом Кочићев Сабор, која превиђа јачање и ширење ове манифестације и њено прерастање у регионални догађај. Са иницијативом су упознате и локалне и републичке институције, а подршка је стигла и од удружења грађана и од мјештана. То су теме на којима СПС инситира ако причамо о Мањачи, о будућности, о развоју и ресурсима града и Републике Српске - рекао је Кондић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана