Šarović: Spreman sam da budem novi predsjedavajući Savjeta ministara

Srna
Šarović: Spreman sam da budem novi predsjedavajući Savjeta ministara

Sarajevo - Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Mirko Šarović izjavio je danas da je spreman da bude novi predsjedavajući Savjeta ministara ukoliko bude stvorena adekvatna parlamentarna većina.

Šarović je istakao da je moguće da novi Savjet ministara neće biti formiran još izvjesno vrijeme, kao i da SDS neće stajati po strani.

"Sve je moguće. Moj je osjećaj da će taj neuspjeh potrajati jer postojeće političke opcije ne mogu da uspostave tu hemiju, odnosno da konstituišu Savjet ministara. U tom slučaju će se tražiti druga rješenja", rekao je Šarović, koji je i predsjednik SDS-a.

On je najavio da će ova stranka razgovarati sa drugim političkim opcijama i dodao da je spreman da bude novi predsjedavajući Savjeta ministara ukoliko bude stvorena adekvatna parlamentarna većina.

Kada je riječ o zakonu o električnoj energiji i gasu, Šarović je rekao da je Vlada Republike Srpske dostavila saglasnost na novu verziju ovog zakona i da je saglasna da on ide u dalju proceduru.

"Sada je na potezu Federacija BiH", naveo je Šarović i dodao da je prije nekoliko dana imao sastanak s premijerom Federacije Fadilom Novalićem i resornim ministrom Nerminom Džindićem u vezi sa ovim pitanjem.

Šarović je istakao da su pitanja Trgovske gore, granice i Pelješkog mosta važna za BiH kada je riječ o odnosima sa susjednom Hrvatskom.

"BiH bi trebalo da interesuje izlaz na otvoreno more. Veći je interes svakom čovjeku u oba entiteta da branimo izlaz na otvoreno more, nego da štitimo izgradnju Pelješkog mosta", rekao je Šarović.

On je dodao da je za BiH suštinski bitno da usmjeri sve svoje snage kako bi se riješila pitanja granice i spriječila izgradnja odlagališta nuklearnog otpada u blizini granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana