Шаровић: Спреман сам да будем нови предсједавајући Савјета министара

Срна
Шаровић: Спреман сам да будем нови предсједавајући Савјета министара

Сарајево - Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара у техничком мандату Мирко Шаровић изјавио је данас да је спреман да буде нови предсједавајући Савјета министара уколико буде створена адекватна парламентарна већина.

Шаровић је истакао да је могуће да нови Савјет министара неће бити формиран још извјесно вријеме, као и да СДС неће стајати по страни.

"Све је могуће. Мој је осјећај да ће тај неуспјех потрајати јер постојеће политичке опције не могу да успоставе ту хемију, односно да конституишу Савјет министара. У том случају ће се тражити друга рјешења", рекао је Шаровић, који је и предсједник СДС-а.

Он је најавио да ће ова странка разговарати са другим политичким опцијама и додао да је спреман да буде нови предсједавајући Савјета министара уколико буде створена адекватна парламентарна већина.

Када је ријеч о закону о електричној енергији и гасу, Шаровић је рекао да је Влада Републике Српске доставила сагласност на нову верзију овог закона и да је сагласна да он иде у даљу процедуру.

"Сада је на потезу Федерација БиХ", навео је Шаровић и додао да је прије неколико дана имао састанак с премијером Федерације Фадилом Новалићем и ресорним министром Нермином Џиндићем у вези са овим питањем.

Шаровић је истакао да су питања Трговске горе, границе и Пељешког моста важна за БиХ када је ријеч о односима са сусједном Хрватском.

"БиХ би требало да интересује излаз на отворено море. Већи је интерес сваком човјеку у оба ентитета да бранимо излаз на отворено море, него да штитимо изградњу Пељешког моста", рекао је Шаровић.

Он је додао да је за БиХ суштински битно да усмјери све своје снаге како би се ријешила питања границе и спријечила изградња одлагалишта нуклеарног отпада у близини границе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана