Na sastanak stiže više od 2.000 zvanica

Srna
Na sastanak stiže više od 2.000 zvanica

Sarajevo - U Sarajevu će od 7. do 9. maja biti održan godišnji sastanak Odbora guvernera Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će okupiti više od 2.000 visokih zvaničnika, predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, te organizacija civilnog društva.

U saopštenju EBRD-a navodi se da će u fokusu programa konferencije biti tema “Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta”, koja se odnosi na sve zemlje regiona, kao i predstavljanje mogućnosti za ulaganja na području cijelog zapadnog Balkana. BiH će, u okviru sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje. U okviru pratećeg programa godišnjeg sastanka Odbora guvernera EBRD-a biće održane sesije “Investiranje u BiH - investicija u profitabilne projekte”, “Investicije u zapadni Balkan - korporativna perspektiva”, “Zeleni gradovi = poboljšani uslovi života”, “Migracije u regionu EBRD-a: pretvaranje izazova u priliku”, te “Tranzicija u tranziciju: dijeljenje iskustava”.

Skup u Sarajevu će početi u utorak, 7. maja, godišnjim donatorskim sastankom EBRD-a, na kojem će donatori sa tri kontinenta razmotriti rezultate partnerstva tokom 2018. godine. U srijedu, 8. maja, biće održan susret lidera zemalja iz okruženja, koji bi trebalo da pošalju jasnu poruku da je region siguran za investiranje. Sesija “Investiranje u BiH - investicije u profitabilne projekte” biće održana u četvrtak, 9. maja, od 9.30 časova u zgradi zajedničkih institucija BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana