Milorad Kutlešić povjerenik za Šamac

Srna
Milorad Kutlešić povjerenik za Šamac

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Republički štab za vanredne situacije donio naredbu o imenovanju Milorada Kutlešića za povjerenika za opštinu Šamac.

Cvijanovićeva je istakla da je Kutlešić imenovan na zahtjev načelnika opštine Šamac Save Minića.

"Štab za vanredne situacije opštine Šamac stavlja se pod komandu povjerenika ove opštine. Za podršku povjereniku određen je komandir Policijske stanice Šamac Ignjatija Bijelić", rekla je Cvijanovićeva novinarima u Banjaluci.

Ona je rekla da je Republički štab za vanredne situacije donio dopunu naredbe za grad Doboj, kojom se proširuju ovlaštenja povjerenika za ovaj grad Momira Zeca na raspodjelu i koordinisanje raspodjele humanitarne pomoći, kao i da koordiniše prijem pomoći.

"Određeno je da mu podrška bude načelnik Odjeljenja u Ministarstvu za izbjeglice i raseljena lica Republike Srpske Nebjoša Červiz i Božo Marić iz Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske", dodala je Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da je naređeno Republičkoj upravi za inspekcijske poslove da se sve humanitarne pošiljke oslobode plaćanja svih republičkih taksi kojima se podrazumijeva inspekcijski i carinski pregled.

"U Srpskoj je danas tužan dan i nije dan u kome se razmjenjuju politički stavovi. Ovo je dan u kome svi tugujemo i tugovali smo sve ove dane znajući da smo izgubili ljudske živote i materijalna dobra i da je teško predvidjeti kada će se moći sve sanirati", kaže Cvijanovićeva.

Ona je napomenula da organi koji funkcinoišu u skladu sa propisima vanredne situacije nisu dužni da daju objašnjenja političkim partijama. "Svi koji vode politički rat u ovom vremenu su nepristojna i neadekvatna pojava", zaključila je Cvijanovićeva.

Sve odluke motivisane interesom građana

Sve odluke i naredbe Republičkog štaba za vanredne situacije u potpunosti su motivisane interesom građana, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.
U saopštenju se dodaje da su iz opštine Doboj i ministri i građani u Štab donosili zabrinjavajuće informacije o neaktivnosti lokalnih institucija, ali i o selektivnoj dostavi pomoći građanima.

"Svi ministri su sa svojim narodom i rade sve da mu pomognu u skladu sa naredbama komandanta štaba za vanredne situacije. Angažovana je i policija, aktivni sastav Oružanih snaga, ali i penzionisani generali, heroji prošlog rata", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je na današnjoj sjednici Republičkog štaba za vanredne situacije pročitano saopštenje za javnost koje je potpisala Informativna služba SDS-a, te ističe da na Dan žalosti stranačke aktivnosti ove vrste i uvrede, govore najbolje o onima koji ih provode.

"Lažni pozivi na solidarnost, politička kampanja, selektivno dijeljenje pomoći, rat saopštenjima i dezinformacije o broju mrtvih, karakteristike su onih koji više ni vlastita saopštenja nemaju hrabrosti da potpišu. Vlada će danas tražiti mogućnost da se pravno zaštiti od kleveta, optužbi i uvreda", navedeno je u saopštenju.

U saopštenju se ističe da Vlada Republike Srpske neće da ulazi u rasprave sa političkim partijama, niti je u uslovima vanradne situacije dužna da odgovara na njihove zahtjeve, ali da je saopštenje izdala zbog građana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana