Još jedan kadar SPS-a ostao bez funkcije: Smijenjen Maksim Skoko

GS
Još jedan kadar SPS-a ostao bez funkcije: Smijenjen Maksim Skoko

BANjALUKA – Maksim Skoko, poslanik SPS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, smijenjen je sa pozicije direktora za javno snabdijevanje u Elektroprivredi RS, potvrdio je on "Nezavisnim".

Skoko je smijenjen na sjednici Nadzornog odbora ovog preduzeća, a na njegovo mjesto imenovan je Zoran Vuković, direktor Direkcije za razvoj ERS-a.

"Nezavisne" navode da je danas moguće još nekoliko smijena kadrova partije koju predvodi Goran Selak.

SPS nedavno nije potpisao koalicioni sporazum sa vladajućim partijama u Srpskoj za Banjaluku, nakon čega je izbačen iz te kolicije.  Ubrzo je sa pozicije direktora  KPZ Tunjice smijenjen lider ove stranke Goran Selak,  a njegova sestra Marina Selak sa pozicije načelnika Odjeljenja Republičke uprave za igre na sreću.

Potom su smijenjeni Andrea Dorić sa mjesta v.d. direktora banjalučkog Centra za vaspitanje i obrazovanje i Vladimir Kuvalja sa pozicije Srednjoškolskog doma u Banjaluci.

Vlada Republike Srpske razriješila je prošle sedmice i Jovanu Lovrić, koja je kadar SPS-a sa funkcije vršioca dužnosti direktora Zavoda za stomatologiju, a vršilac dužnosti direktora Inspektorata Republike Srpske Dragutin Škrebić podnio je prije dva dana ostavku na tu funkciju

Škrebić je rekao da ostavku podnosi iz ličnih razloga, ali i da se solidariše sa svojim kolegama u SPS-u koji su, kako ističe, nepravedeno smijenjeni.

Juče je  i kadar SPS-a Saša Gligorić smijenjen sa pozicije direktora Agencije za državnu upravu Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana