Goran Broćeta: Srpski klub izborio mjesta u radnim tijelima

V. K.
Goran Broćeta: Srpski klub izborio mjesta u radnim tijelima

DRVAR, SARAJEVO - Delegati u Domu naroda Parlamenta FBiH izabrali su na posljednjoj sjednici predsjednike, zamjenike i članove stalnih radnih tijela, ali još nije imenovan šef Kluba Srba niti potpredsjednik Doma iz reda tog konstitutivnog naroda.

Klub Srba čine delegati iz reda stranaka sa srpskim predznakom koji su iz Livanjskog kantona, predstavnici SDP-a BiH, koji su i najbrojniji, HDZ-a BiH, SDA i Liberalne partije, a od konstituisanja novog saziva nema dogovora o tome ko će biti na čelu Kluba i u rukovodstvu Doma.

Delegat iz reda Srba Goran Broćeta (SNSD) potvrdio je za “Glas Srpske” da na sjednici, koje okončana kasno u četvrtak, nije bilo riječi o tome već da je razgovarano o pozicijama u stalnim parlamentarnim tijelima.

- U predloženim komisijama od strane Kolegijuma Doma naroda nisu bili ravnomjerno raspoređeni predstavnici srpskog naroda. Ipak, svi iz Kluba Srba smo se dogovorili da se sastanemo. Sjeli smo i dogovorili se o učešću u svim komisijama, odnosno da u onima koje imaju šest članova dva budu iz reda Srba te po dva Hrvata i Bošnjaka - rekao je Broćeta.

Klub Srba, ipak, kako je ponovio, još nije konstituisan do kraja. Dodao je da ne zna kada će započeta sjednica biti nastavljena, jer nisu završene sve predložene tačke dnevnog reda.

- Konstituisanje Kluba srpskog naroda i ostala pitanja, među kojima su i izbor potpredsjednika Doma iz reda Srba, ali i potpredsjednika FBiH će vjerovatno sačekati rasplet aktuelne situacije na nivou BiH - zaključio je Broćeta.

Iz SNSD-a su ranije isticali da interese srpskog naroda u FBiH mogu odbraniti samo predstavnici Srba koji su izabrani kao kandidati stranaka iz Republike Srpske te da to nisu ni SDA, ni Stranka za BiH, ni DF.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana