Горан Броћета: Српски клуб изборио мјеста у радним тијелима

В. К.
Горан Броћета: Српски клуб изборио мјеста у радним тијелима

ДРВАР, САРАЈЕВО - Делегати у Дому народа Парламента ФБиХ изабрали су на посљедњој сједници предсједнике, замјенике и чланове сталних радних тијела, али још није именован шеф Клуба Срба нити потпредсједник Дома из реда тог конститутивног народа.

Клуб Срба чине делегати из реда странака са српским предзнаком који су из Ливањског кантона, представници СДП-а БиХ, који су и најбројнији, ХДЗ-а БиХ, СДА и Либералне партије, а од конституисања новог сазива нема договора о томе ко ће бити на челу Клуба и у руководству Дома.

Делегат из реда Срба Горан Броћета (СНСД) потврдио је за “Глас Српске” да на сједници, које окончана касно у четвртак, није било ријечи о томе већ да је разговарано о позицијама у сталним парламентарним тијелима.

- У предложеним комисијама од стране Колегијума Дома народа нису били равномјерно распоређени представници српског народа. Ипак, сви из Клуба Срба смо се договорили да се састанемо. Сјели смо и договорили се о учешћу у свим комисијама, односно да у онима које имају шест чланова два буду из реда Срба те по два Хрвата и Бошњака - рекао је Броћета.

Клуб Срба, ипак, како је поновио, још није конституисан до краја. Додао је да не зна када ће започета сједница бити настављена, јер нису завршене све предложене тачке дневног реда.

- Конституисање Клуба српског народа и остала питања, међу којима су и избор потпредсједника Дома из реда Срба, али и потпредсједника ФБиХ ће вјероватно сачекати расплет актуелне ситуације на нивоу БиХ - закључио је Броћета.

Из СНСД-а су раније истицали да интересе српског народа у ФБиХ могу одбранити само представници Срба који су изабрани као кандидати странака из Републике Српске те да то нису ни СДА, ни Странка за БиХ, ни ДФ.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана