Glavni koordinacioni tim: Značajna pomoć Srbije zdravstvenom sistemu Srpske, slijedi nabavka još 150.000 testova

GS
Glavni koordinacioni tim: Značajna pomoć Srbije zdravstvenom sistemu Srpske, slijedi nabavka još 150.000 testova

BANjALUKA - Glavni koordinacioni tim na današnjem je sastanku istakao da je prvi kontigent medicinske pomoći, koja je sinoć dopremljena u Republiku Srpsku, veoma značajan za zdravstveni sistem Republike Srpske u borbi protiv virusa korona, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske data je preporuka da obavi nabavku 150.000 testova na virus.

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS Radovan Višković, srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić održali su danas redovan sastanak Glavnog koordinacionog tima, povodom situacije izazvane novim virusom korona.

Na sastanku je razmatrana trenutna epidemiološka situacija u Republici Srpskoj, te sprovođenje mjera institucija Republike Srpske u vezi sa suzbijanjem novog virusa korona.

Glavni koordinacioni tim zahvalio je rukovodstvu Srbije na prvom kontigentu medicinske pomoći.

Glavni koordinacioni tim je još jednom poručio građanima da se pridržavaju svih propisanih mjera zaštite od korona virusa, te apelovano na lica kojima su propisane mjere kućne izolacije da ih se striktno pridržavaju.

Naredni sastanak glavnog koordinacionog tima biće održan sutra u Kabinetu predsjednika Vlade Republike Srpske, s početkom u 12 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana