Главни координациони тим: Значајна помоћ Србије здравственом систему Српске, слиједи набавка још 150.000 тестова

ГС
Главни координациони тим: Значајна помоћ Србије здравственом систему Српске, слиједи набавка још 150.000 тестова

БАЊАЛУКА - Главни координациони тим на данашњем је састанку истакао да је први контигент медицинске помоћи, која је синоћ допремљена у Републику Српску, веома значајан за здравствени систем Републике Српске у борби против вируса корона, а Институту за јавно здравство Републике Српске дата је препорука да обави набавку 150.000 тестова на вирус.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, предсједник Владе РС Радован Вишковић, српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик и министар здравља и социјалне заштите Ален Шеранић одржали су данас редован састанак Главног координационог тима, поводом ситуације изазване новим вирусом корона.

На састанку је разматрана тренутна епидемиолошка ситуација у Републици Српској, те спровођење мјера институција Републике Српске у вези са сузбијањем новог вируса корона.

Главни координациони тим захвалио је руководству Србије на првом контигенту медицинске помоћи.

Главни координациони тим је још једном поручио грађанима да се придржавају свих прописаних мјера заштите од корона вируса, те апеловано на лица којима су прописане мјере кућне изолације да их се стриктно придржавају.

Наредни састанак главног координационог тима биће одржан сутра у Кабинету предсједника Владе Републике Српске, с почетком у 12 часова.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана