Formiran krizni štab za građane BiH u Ukrajini

GS
Formiran krizni štab za građane BiH u Ukrajini

KIJEV - Ministarstvo inostranih poslova (MIP) BiH je proteklih dana formiralo Krizni štab koji prati situaciju te preduzima aktivnosti u vezi sa asistencijom državljanima BiH koji se nalaze na teritoriji Ukrajine.

-Krizni štab je u stalnoj komunikaciji sa misijom BiH pri OEBS-u, imajući u vidu da se jedan dio  državljana BiH nalazi u misiji te organizacije u Ukrajini. Prema sadašnjim informacijama, niko od njih za sada nije direktno ugrožen. MIP je, takođe, u komunikaciji i sa rukovodstvom OEBS-a  - saopšteno je iz MIP-a.

Ambasadi BiH u Mađarskoj koja nerezidentno pokriva Ukrajinu će biti pridodate i ambasade u Moskvi i Varšavi, a kako bi se i drugim državljanima BiH, koji se eventualno nalaze na teritoriji Ukrajine ukoliko iskažu potrebu, mogla pružiti pomoć.

Svi koji trebaju asistenciju i pomoć mogu se obratiti Ambasadi BiH u Mađarskoj na sljedeće tefone: + (361) 212 01 06, + (361) 212 01 07, + (361) 212 01 09 ili na mejl: [email protected] [email protected].

MSP je otvorilo i 24-časovno telefonsku liniju 033 281 234 na koju građani BiH ili članovi porodica mogu prijaviti informacije o državljanima BiH koji se nalaze u kriznoj zoni. Informacije mogu da dobiju i upitom na imejl [email protected].

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana