Формиран кризни штаб за грађане БиХ у Украјини

ГС
Формиран кризни штаб за грађане БиХ у Украјини

КИЈЕВ - Министарство иностраних послова (МИП) БиХ је протеклих дана формирало Кризни штаб који прати ситуацију те предузима активности у вези са асистенцијом држављанима БиХ који се налазе на територији Украјине.

-Кризни штаб је у сталној комуникацији са мисијом БиХ при ОЕБС-у, имајући у виду да се један дио  држављана БиХ налази у мисији те организације у Украјини. Према садашњим информацијама, нико од њих за сада није директно угрожен. МИП је, такође, у комуникацији и са руководством ОЕБС-а  - саопштено је из МИП-а.

Амбасади БиХ у Мађарској која нерезидентно покрива Украјину ће бити придодате и амбасаде у Москви и Варшави, а како би се и другим држављанима БиХ, који се евентуално налазе на територији Украјине уколико искажу потребу, могла пружити помоћ.

Сви који требају асистенцију и помоћ могу се обратити Амбасади БиХ у Мађарској на сљедеће тефоне: + (361) 212 01 06, + (361) 212 01 07, + (361) 212 01 09 или на мејл: [email protected] [email protected].

МСП је отворило и 24-часовно телефонску линију 033 281 234 на коју грађани БиХ или чланови породица могу пријавити информације о држављанима БиХ који се налазе у кризној зони. Информације могу да добију и упитом на имејл [email protected].

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана