Dušan Šehovac: Uskraćuju mi pravo da govorim

Ž. D.
Dušan Šehovac: Uskraćuju mi pravo da govorim

SARAJEVO - Dušan Šehovac, jedan od rijetkih Srba koji je nakon rata ostao na Ilidži i jedan od zvaničnika Udruženja sarajevskih Srba na svojoj koži osjeća šta znači biti Srbin u Sarajevu.

Novu golgotu prolazi i u Udruženju antifašista i boraca  narodnooslobodilačkog rata. Šehovac za “Glas Srpske” kaže da i na njegovom primjeru Sarajevo i Bošnjaci nastoje da Srbe predstave kao fašiste, a Bošnjake kao jedine antifašiste.

- Od trenutka kad sam u martu prošle godine izabran za člana Skupštine i Upravnog odbora UABNOR-a Ilidža, poznati i nepoznati pojedinici, u kafani i na dženazama, polazeći od izmišljenih, paušalnih i montiranih izjava o meni orkestrirano rade da ukaljaju moj moralni lik i djelo, sa naglaskom da je moje angažovanje u građanskom ratu i aktuelno javno djelovanje nespojivo sa programskim ciljevima i da ne zaslužujem da budem u najužem rukovodstvu udruženja - kaže Šehovac.

Ističe da je jedini legitimni organ za raspravu o tome da li neko krši prava i dužnosti i obaveze članova Udruženja Upravni odbor UABNOR-a Ilidža, i da  jedino prihvata njegov sud, odluke i zaključke u vezi sa ocjenom njegovog djelovanja kao antifašiste.

Napominje da je na sjednici Upravnog odbora UABNOR-a Ilidža, koja je održana u aprilu prošle godine jednoglasno donesen zaključak da se neće raspravljati o pričama sa ulice koje su vezane za članove ovog udruženja.

- Ibrahim Čomić, predsjednik Upravnog odbora SABNOR-a u Kantonu Sarajevo organizuje “suđenje”, mimo statutarnih normi,  ponašajući se u stilu kadija te tuži, kadija ti sudi, priprema, vodi i finalizira kroz zaključke i osudu koja nije zasnovana na dokazima. Takvim svojim ponašanjem i komentarima meni uskraćuju pravo da javno govorim  - zaključuje Šehovac.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana