Dodik: Srpska i Srbija podržaće i ubuduće srpski narod u Federaciji

Srna
Dodik: Srpska i Srbija podržaće i ubuduće srpski narod u Federaciji

Drvar - Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik istakao je večeras u Drvaru, na centralnoj akademiji u pomen stradalim Srbima u zapadnokrajiškim opština 1995. godine, da srpski narod treba da ide uzdignute glave jer je časno i pošteno branio ovu opštinu i sve srpske prostore.

“Drvar, Glamoč, Grahovo i Petrovac bile su teritorija Republike Srpske koja je izgubljena zato što je armada Hrvatske napala i agresijom etnički očistila ove krajeve”, naglasio je Dodik na akademiji pod nazivom “Krajino moja”, kojoj je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Dodik je poručio da Republika Srpska i Srbija stoje iza Drvara, Glamoča, Petrovca i Grahova.

“Nalazite se u Federaciji BiH, to nimalo nije jednostavno, ali vi ste u svom gruntu, ovo je naš, vaš grunt, ovo je naša zemlja, a vlast se može mijenjati”, poručio je Dodik.

Dodik je poželio dobrodošlicu u Drvar i zahvalio Vučiću za podršku koju je dao za ovo područje.

“Hvala vam što ste prvi srpski predsjednik, kralj, knez koji je bio u Drvaru”, rekao je Dodik i dodao da je sva pomoć koju je Srpska dobila od Vučića i njegovog tima velika, ali da je mnogo veća vrijednost činjenica da je predsjednik Srbije večeras u Drvaru.

Dodik je istakao da su predstavnici Srbije i Srpske večeras u Drvaru da poruče da će i u buduće biti sa srpskim narodom.

“Došli smo da pošaljemo poruku, ne da vas ubjeđuemo da ostanete ovdje, jer ste vi ubijeđeni u to, nego da smo sa vama i da ćemo biti sa vama u svim budućim procesima”, naglasio je Dodik.

Dodik je rekao da su Srbi narod slobode i da to najbolje pokazuju Srbi Krajine.

“Srbi su stradalnički narod koji je svoju slobodu dobijao velikim žrtvama i nije bio sebičan, dijelio je sa drugim narodima”, napomenuo je Dodik.

Zov za slobodom, kako je rekao, vratio je srpski narod i na njihova ognjišta u Drvar.

“Upravo taj zov sve nas je motivisao da ovdje dođemo i kažemo da smo sa vama zato što želimo da pomognemo svuda gdje možemo”, rekao je Dodik.

Dodik je podsjetio da je 1998. godine u Drvaru sve bilo porušeno i jako tužno, da je danas drugačije, ali da ima još mnogo posla da se uradi.

“Danas smo o tome razgovarali sa nadležnima iz ove četiri opštine i preduzećemo mjere”, dodao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH zahvalio je svima koji su podržali ovo okupljanje u Drvaru, a posebno Vučiću, za koga je rekao da jako dobro poznaje Srpsku.

“Neka živi Republika Srpska, neka živi Srbija, neka živi srpski narod gdje god da je. Živjeli”, poručio je Dodik.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana