Додик: Српска и Србија подржаће и убудуће српски народ у Федерацији

Срна
Додик: Српска и Србија подржаће и убудуће српски народ у Федерацији

Дрвар - Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик истакао је вечерас у Дрвару, на централној академији у помен страдалим Србима у западнокрајишким општина 1995. године, да српски народ треба да иде уздигнуте главе јер је часно и поштено бранио ову општину и све српске просторе.

“Дрвар, Гламоч, Грахово и Петровац биле су територија Републике Српске која је изгубљена зато што је армада Хрватске напала и агресијом етнички очистила ове крајеве”, нагласио је Додик на академији под називом “Крајино моја”, којој је присуствовао и предсједник Србије Александар Вучић.

Додик је поручио да Република Српска и Србија стоје иза Дрвара, Гламоча, Петровца и Грахова.

“Налазите се у Федерацији БиХ, то нимало није једноставно, али ви сте у свом грунту, ово је наш, ваш грунт, ово је наша земља, а власт се може мијењати”, поручио је Додик.

Додик је пожелио добродошлицу у Дрвар и захвалио Вучићу за подршку коју је дао за ово подручје.

“Хвала вам што сте први српски предсједник, краљ, кнез који је био у Дрвару”, рекао је Додик и додао да је сва помоћ коју је Српска добила од Вучића и његовог тима велика, али да је много већа вриједност чињеница да је предсједник Србије вечерас у Дрвару.

Додик је истакао да су представници Србије и Српске вечерас у Дрвару да поруче да ће и у будуће бити са српским народом.

“Дошли смо да пошаљемо поруку, не да вас убјеђуемо да останете овдје, јер сте ви убијеђени у то, него да смо са вама и да ћемо бити са вама у свим будућим процесима”, нагласио је Додик.

Додик је рекао да су Срби народ слободе и да то најбоље показују Срби Крајине.

“Срби су страдалнички народ који је своју слободу добијао великим жртвама и није био себичан, дијелио је са другим народима”, напоменуо је Додик.

Зов за слободом, како је рекао, вратио је српски народ и на њихова огњишта у Дрвар.

“Управо тај зов све нас је мотивисао да овдје дођемо и кажемо да смо са вама зато што желимо да помогнемо свуда гдје можемо”, рекао је Додик.

Додик је подсјетио да је 1998. године у Дрвару све било порушено и јако тужно, да је данас другачије, али да има још много посла да се уради.

“Данас смо о томе разговарали са надлежнима из ове четири општине и предузећемо мјере”, додао је Додик.

Српски члан Предсједништва БиХ захвалио је свима који су подржали ово окупљање у Дрвару, а посебно Вучићу, за кога је рекао да јако добро познаје Српску.

“Нека живи Република Српска, нека живи Србија, нека живи српски народ гдје год да је. Живјели”, поручио је Додик.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана