Dodik: Podrška rezoluciji biće sraman čin Crne Gore

Srna
Dodik: Podrška rezoluciji biće sraman čin Crne Gore

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ocijenio je da će podrška Crne Gore rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN biti sraman čin i istakao da Srpska zvaničnoj Podgorici to neće zaboraviti iako će ostati podrška srpskom narodu u toj zemlji.

-Crna Gora tada, kada su se dešavali ti događaji u Srebrenici, bila je veoma aktivna u podršci. Sada vidimo one koji se ovako ponašaju samo da bi oprali svoju svijest i savjest - rekao je Dodik novinarima u Banjaluci komentarišući izjavu premijera Crne Gore Milojka Spajića da će Vlada ove zemlje podržati rezoluciju o Srebrenici.

Dodik je rekao da niko nije očekivao takav odnos Crne Gore prema Srbima, koji se ogleda i u priznanju samoproglašenog Kosova i odnosa prema BiH, odnosno Republici Srpskoj.

-Ostajemo podrška srpskom narodu u Crnoj Gori. Srbi su bili potlačeni sa stanovišta politike Mila Đukanovića, ali vidimo da ni sada nisu značajno poboljšane okolnosti za naš narod. Ne mogu da nađem nijedan razlog zbog čega je to tako. Ja to ne mogu da prihvatim, Republika Srpska to ne može prihvatiti - poručio je Dodik.

Ocijenio je da je rezolucija u UN težak politički dokument i dodao da su pojedinci već odgovarali za počinjene zločine, ali i dodao da je namjera drugačija te da se želi optužiti cijeli narod.

-Zašto se sada usaglašavaju ambasade, zašto sada reaguju države. To je politička platforma koja će omogućiti onima koji će nastaviti sa žešćim naporima da devastiraju Republiku Srpsku. Trebaće nam dodatna snaga i ne možemo zaboraviti jedan takav sraman čin Crne Gore - poručio je Dodik.

Dodik je naglasio da Srbi treba da izbjegnu zamku, u kojoj se upoređuju žrtve u Jasenovcu i Srebrenici, te istakao da je stradanje Srba u Drugom svjetskom ratu i pomenutom koncentracionom logoru toliko stravično da se ne može porediti sa bilo čim.

Crnogorski premijer Milojko Spajić rekao je juče da će Vlada Crne Gore podržati rezoluciju o Srebrenici, ali na današnjoj sjednici ovaj prijedlog nije razmatran.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana