Stevandić: Konačna odluka o izborima sutra

GS
Stevandić: Konačna odluka o izborima sutra

BANjALUKA - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevanvić rekao je da će konačna odluka o nastupu na lokalnim izborima biti donijeta sutra na sastanku vladajuće koalicije.

- Smatramo da naše kolege iz opozicije koje se danas nisu odazvale sastanku od početka rade sa Kristijanom Šmitom i pojedinim ambasadama - naveo je Stevandić na konferenciji za novinare, piše RTRS.

Naveo je da opozicija želi da koristi resurse Centralne izborne komisije (CIK) kako bi mijenjali volju naroda.

- Čak su nam uputili uvredljive konatacije odmah nakon što smo uputili poziv za sastanak - naveo je Stevandić.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske održan je sastanak predsjednika stranaka sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u Parlamentu i odbornike u skupštinama gradova o Izbornom zakonu i dogovoru o nastupu na lokalnim izborima.

Sastanku su prisustvovali lideri SNSD-a Milorad Dodik, Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, Demosa Nedeljko Čubrilović, te predstavnici Socijalističke partije Srđan Todorović, SPS-a Maksim Skoko, te stranaka vladajuće većine koje imaju odbornike u lokalnim skupštinama.

Predstavnici opozicionih stranaka nisu se odazvali pozivu predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske Nenada Stevandića i nisu prisustvovali sastanku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana