SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

Srna
SDS i PDP: Vlast može donositi odluke i bez opozicije

BANjALUKA - SNSD i koalicioni partneri imaju većinu i mogu donositi sve odluke bez opozicije, saopšteno je iz SDS-a.

Iz SDS-a su pozvali vladajuću koaliciju da donesu zakon koji žele da se poštuje na izborima, pa da onda pozovu opozicuju da učestvuje na tim izborima.

Iz ove stranke navode da će "i dalje dosljedno raditi u interesu naroda Republike Srpske, boriti se za poštovanje zakona i demokratskih principa".

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović rekao je da vladajuće stranke imaju sve moguće većine da mijenjaju zakone, otkazuju i odlažu izbore.

Borenović je nakon današnje konferencije za novinare predstavnika vladajuće koalicije rekao da im opozicija neće biti alibi.

On smatra da su vladajuće stranke "prve donijele odluku da izađu na raspisane izbore", ali da prave predstave za narod, saopšteno je iz PDP-a.

Predstavnici političkih partija sa sjedištem u Srpskoj, koje imaju poslanike u parlamentu i odbornike u skupštinama gradova, održali su danas sastanak i istakli da će vladajuća koalicija sutra donijeti odluku o lokalnim izborima, optuživši opoziciju, koja nije došla na sastanak, da ne želi dijalog, već da je lojalna Kristijanu Šmitu i BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana