Detalji obračuna u Doboju: Policajac učestvovao u tuči, pa udario u glavu kolegu koji je došao da interveniše

Nebojša Tomašević
Detalji obračuna u Doboju: Policajac učestvovao u tuči, pa udario u glavu kolegu koji je došao da interveniše

DOBOJ - Policajac Igor Anić (26) iz Doboja uhapšen je i odmah suspendovan zbog učešća u tuči sa još šest mladića, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Sve se desilo u nedelju sat nakon ponoći u dobojskoj ulici Cara Dušana, a Anić, koji nije bio na dužnosti, udario je u glavu svog radnog kolegu koji je intervenisao zbog tuče.

Nezvanično saznajemo da su osim Igora Anića, uhapšeni  njegov brat Peđa Anić (18) te Dejan B. (27), Aleksa K. (18), Bojan Ž. (22), Tarik M. (20) i Miroslav M. (21) iz Doboja. Nakon hapšenja utvrđeno je da  Aleksa K. drogiran, a da su Peđa Anić, Tarik M. te Miroslav M. i Bojan Ž. pijani. Prema saznanjima "Glasa" neki od uhapšenih su se i ranije obračunavali i rješavanje razmirica nastavili tučom u nedjelju.

- Oni su se tukli po ulici, trčali jedni za drugima te toliko galamili da su probudili stanare okolnih zgrada koji su pozvali policiju. Po dolasku patrole oni nisu prestajali da galame. Jedan od policajaca im je prišao i pokušao da ih smiri, ali su mu tada prišli Igor i Peđa Anić te su ga  udarili - rekao je izvor blizak istrazi i dodao  da su ubrzo poslije toga svi učesnici tuče pohapšeni.

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da sve uhapšene tereti za nasilničko ponašanje, a braću Igora i Peđu Anić i za napad na službeno lice u vršenju službene radnje.

- Uhapšene osobe su u noći 27. septembra u ulici Cara Dušana galamile i pokušale da se fizički razračunaju, ali su ih pripadnici policije spriječili u većem sukobu.  Nakon što je utvrđeno da je I. A.  službenik Policijske uprave Doboj, načelnik Uprave  je ga je suspendovao te je Službi za zaštitu integriteta i zakonitosti u radu MUP-a Republike Srpske  upućen zahtjev za sprovođenje pokretanja unutrašnjeg postupka protiv njega - rekli su u PU Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana