Детаљи обрачуна у Добоју: Полицајац учествовао у тучи, па ударио у главу колегу који је дошао да интервенише

Небојша Томашевић
Детаљи обрачуна у Добоју: Полицајац учествовао у тучи, па ударио у главу колегу који је дошао да интервенише

ДОБОЈ - Полицајац Игор Анић (26) из Добоја ухапшен је и одмах суспендован због учешћа у тучи са још шест младића, потврђено је "Гласу Српске".

Све се десило у недељу сат након поноћи у добојској улици Цара Душана, а Анић, који није био на дужности, ударио је у главу свог радног колегу који је интервенисао због туче.

Незванично сазнајемо да су осим Игора Анића, ухапшени  његов брат Пеђа Анић (18) те Дејан Б. (27), Алекса К. (18), Бојан Ж. (22), Тарик М. (20) и Мирослав М. (21) из Добоја. Након хапшења утврђено је да  Алекса К. дрогиран, а да су Пеђа Анић, Тарик М. те Мирослав М. и Бојан Ж. пијани. Према сазнањима "Гласа" неки од ухапшених су се и раније обрачунавали и рјешавање размирица наставили тучом у недјељу.

- Они су се тукли по улици, трчали једни за другима те толико галамили да су пробудили станаре околних зграда који су позвали полицију. По доласку патроле они нису престајали да галаме. Један од полицајаца им је пришао и покушао да их смири, али су му тада пришли Игор и Пеђа Анић те су га  ударили - рекао је извор близак истрази и додао  да су убрзо послије тога сви учесници туче похапшени.

Полицијска управа Добој, наводећи иницијале, саопштила је да све ухапшене терети за насилничко понашање, а браћу Игора и Пеђу Анић и за напад на службено лице у вршењу службене радње.

- Ухапшене особе су у ноћи 27. септембра у улици Цара Душана галамиле и покушале да се физички разрачунају, али су их припадници полиције спријечили у већем сукобу.  Након што је утврђено да је И. А.  службеник Полицијске управе Добој, начелник Управе  је га је суспендовао те је Служби за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Републике Српске  упућен захтјев за спровођење покретања унутрашњег поступка против њега - рекли су у ПУ Добој.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана