Cvijanović: I građanima je jasno da opozicija blokira novac namijenjen Srpskoj

Srna
Cvijanović: I građanima je jasno da opozicija blokira novac namijenjen Srpskoj

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović ocijenila je danas da opozicija može podnositi inicijative koje god želi, jer ih niko više ne uzima ozbiljno i građanima je jasno da je njihovo sjedenje u sarajevskim foteljama služilo samo tome da blokiraju novac namijenjen Republici Srpskoj.

Na pitanje Srne da prokomentariše to što će predstavnici opozicije sutra predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću uputiti prijedlog

za izglasavanje nepovjerenja Vladi, Cvijanovićeva je rekla da

predstavnici opozicije sjede u Savjetu ministara BiH koji nema parlamentarnu većinu i umjesto da podnesu ostavke, oni traže smjenu Vlade koja ima parlamentarnu većinu.

"Tamo su igrali pod palicom Bakira Izetbegovićca, a sada kada je on prestao da diriguje i sopstvenoj partiji, naši opozicionari su se dosjetili nove teme nastojeći da prikriju krah politike koju su vodili", rekla je Cvijanovićeva.

Predsjednik Vlade Srpske je istakla da se u Srpskoj od opozicije svašta vidjelo, osim sposobnosti da pobijede na izborima.

"Što se tiče priče o protestima, i to smo vidjeli. Već su šetali i gostovali po parkovima organizujući svoje pozorišne predstave. Vidjeli smo i to da su, pored ulice, pokušavali za svoj poraz na izborima tražiti spas u stranim ambasadama, ali i nastojanjem da pravosuđe stave u funkciju svojih političkih ciljeva. Svašta smo od njih vidjeli, samo ne da su sposobni pobijediti na izborima", zaključila je Cvijanovićeva.

Predstavnici opozicije u Republici Srpskoj sutra će predsjedniku Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljku Čubriloviću uputiti prijedlog za izglasavanje nepovjerenja Vladi Republike Srpske.

Prijedlog su pripremile SDS, NDP i PDP, koje su podržale i druge opozicione stranke, a lideri ovih partija očekuju da se o njemu izjasni i sama Vlada Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana