Poslanik optužen za primanje mita od 600.000 dolara

Tanjug
Poslanik optužen za primanje mita od 600.000 dolara

VAŠINGTON - Američki poslanik u Predstavničkom domu Kongresa Henri Kuejar i njegova supruga Imelda Kuejar optuženi su da su prihvatili mito u vrijednosti od oko 600.000 dolara, saopštilo je Ministarstvo pravde SAD.

Ovaj par terete da je primio novac od azerbejdžanske državne naftne kompanije i meksičke banke, ali i za više tačaka zavjere, podmićivanja i pranja novca, prenosi BBC.

Prema optužnici, oni su u zamjenu za novac pristali da utiču na spoljnu politiku SAD u korist Azerbejdžana i da zagovaraju mjere koje su išle u korist banci iz Meksika, što oni poriču.

Par je navodno koristio novac dobijen kao mito da otplati više kredita, a Kuejar se obećao da će nastaviti svoju kampanju za reizbor u novembru jer je nevin.

-Prije nego što sam bilo šta radio, proaktivno sam tražio pravne savjete od Komiteta za etiku Predstavničkog doma, koji mi je dao više od jednog stava napismeno, zajedno sa dodatnim mišljenjem iz nacionalne pravne firme - rekao je Kuejar u saopštenju i dodao da je radio kao i mnoge njegove kolege i u interesu američkog naroda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana