Посланик оптужен за примање мита од 600.000 долара

Танјуг
Посланик оптужен за примање мита од 600.000 долара

ВАШИНГТОН - Амерички посланик у Представничком дому Конгреса Хенри Куејар и његова супруга Имелда Куејар оптужени су да су прихватили мито у вриједности од око 600.000 долара, саопштило је Министарство правде САД.

Овај пар терете да је примио новац од азербејџанске државне нафтне компаније и мексичке банке, али и за више тачака завјере, подмићивања и прања новца, преноси BBC.

Према оптужници, они су у замјену за новац пристали да утичу на спољну политику САД у корист Азербејџана и да заговарају мјере које су ишле у корист банци из Мексика, што они поричу.

Пар је наводно користио новац добијен као мито да отплати више кредита, а Куејар се обећао да ће наставити своју кампању за реизбор у новембру јер је невин.

-Прijе него што сам било шта радио, проактивно сам тражио правне савјете од Комитета за етику Представничког дома, који ми је дао више од једног става написмено, заједно са додатним мишљењем из националне правне фирме - рекао је Куејар у саопштењу и додао да је радио као и многе његове колеге и у интересу америчког народа.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана