Doživotna robija za Sašu i Maju koji su ubili trgogodišnju kćerku

GS
Doživotna robija za Sašu i Maju koji su ubili trgogodišnju kćerku

Saša i Maja koji su danima kćerku Leu (3) držali u podrumu zgrade u Njemačkoj, osuđeni su na doživotnu kaznu zatvora zbog njene smrti uz mogućnost uslovnog otpusta nakon 25 godina.

Sudija je tokom izricanja presude rekao da su svi uvjereni da su roditelji naudili kćerki iz niskih pobuda.

“Radi se o jako teškom djelu, zato je sud razmatrao najtežu kaznu”, rekao je sudija.

Njih dvoje su prošle godine zaključali kćerku Leu u podrum na šest dana. Oni su je takođe vezivali selotep trakom za stolicu.

Saša i Maja su djevojčici ljepljivom trakom nekoliko puta vezivali nos i usta, zbog čega je ona u više navrata imala napade gušenja.

“Roditelji su mrzili svoju kćerku i prema njoj su se ponašali nehumano. djevojčica je umrla u agoniji i sve vrijeme je bila izložena velikom strahu”, rekao je tužilac.

Kako javlja Telegraf, tokom izricanja presude sudija je pročitao i poruke koje su Saša i Maja razmjenjivali.

“Glupo kopile nam oduzima vrijeme. Ljuta sam na nju, sve nam je upropastila, ne mogu više da je podnesem”, glasila je jedna od poruka.

Nakon što se djevojčica ugušila u sopstvenoj povraćki, njen otac je dijete bacio u rijeku, a zatim je pozvao policiju i prijavio drgu verziju „nesreće“.

Tada je tvrdio da se radi o nesrećnom slučaju i da je djevojčica upala u rijeku, a spasioci su poslije nekoliko dana pronašli tijelo djeteta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana