Srpska lista: Odluka Političkog komiteta PSSE nagrada Prištini za teror nad srpskim narodom

Srna
Foto: Kosovo Onlajn

SJEVERNA MISTROVICA - Srpska lista saopštila je danas da odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope o preporuci za prijem samoproglašenog Kosova u tu međunarodnu organizaciju predstavlja nagradu međunarodne zajednice Prištini za svakodnevni teror nad srpskim narodom, brutalno fizičko i insitucionalno maltretiranje i obespravljivanje.

Iz Srpske liste su poručili da je najciničnije to što se u međunarodnoj komunikaciji pominje argument da će prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji biti bolje zaštićena ukoliko Priština bude primljena u Savjet Evrope.

- To, drugačije rečeno, znači da su Aljbin Kurti i njegov šovinistički režim nagrađeni zbog tlačenja srpskog naroda da bi, navodno, u budućnosti manje i umjernije tlačili - navedeno je u saopštenju.

Iz Srpske liste je poručeno da se Prištini povlađuje i izlazi u susret upravo zato što postoji podudarnost interesa Prištine i njenih inostranih mentora da se Srbima oduzmu sva prava što na kraju puta vodi potpunom egzodusu srpskog naroda sa svojih vjekovnih ognjišta.

- Tome svakodnevno svjedočimo jednostranim, nasilnim potezima Prištine koja Srbima ukida sve, dok im ne ukine i pravo na život i postojanje. Sada su svi u međunarodnoj areni otvorili svoje karte i pokazali neprincipijelnost i pristrasnost o čemu smo mnogo puta i javno govorili - navodi se u saopštenju Srpske liste.

Iz Srpske liste su poručili da će uprkos svemu srpski narod ostati vjeran idealu slobode, istinskim vrijednostima demokratije i prava, neće pristati da se saglasi sa sopstvenim nestankom, već će odoljeti svim pritiscima i izazovima kao mnogo puta u istoriji.

Odbor za političke poslove Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope prihvatio je na sastanku u Parizu preporuku da samoproglašeno Kosovo bude pozvano u članstvo te organizacije.

Naredni korak je plenarna debata koja će biti održana 18. aprila, kada će Parlamentarna skupštine Savjeta Evrope glasati o njenom statutarnom mišljenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana