Djed nestale djevojčice: Majci oduzet telefon, otac nije bio na poligrafu

G.S.
Djed nestale djevojčice: Majci oduzet telefon, otac nije bio na poligrafu

BOR - Zahvalni smo svima koji učestvuju u potrazi za Dankom, rekao je Časlav Dragomirović djed dvogodišnje djevojčice koja je nestala juče u 13.45 sati dok je bila u društvu njegove kćerke Ivane, odnosno djevojčicine majke i brata.

“Hvala svima koji su došli da nam pomognu! Mi se nadamo da ćemo naći našu Danku... Zahvalan sam svima koji pomažu da se moja unuka nađe”, kaže Časlav koji sa sinom Stefanom na terenu i sa pripadnicima MUP-a pretražuje predio gdje mu je nestala unuka.

Vidno uznemiren i van sebe trudi se da ostane skoncentrisan na potragu, ali se po njemu može vidjeti da je zamišljen i zabrinut zbog cjelokupne situacije, prenosi Kurir.

Drugi djed, Milan Ilić, navodi da nema novih informacija o nestanku, ali i demantuje navode medija da je njegov sin bio na poligrafskom ispitivanju.

Prema njegovim riječima, čuo se sa sinom koji se i dalje nalazi u policiji.

"Još uvek traje informativni razgovor, tamo su sada došli i iz Centra za socijalni rad i razgovaraju sa sinom i snahom. Čuli smo se pre toga, njemu nije oduzet telefon dok Ivanin jeste. Nije istina da je bio na poligrafskom testiranju. Obavljen je razgovor sa njim i snahom i to je prosto normalna procedura u istrazi, kako su mi rekli" pojašnjava Milan za Nova.rs.

Porodice Ilić i Dragomirović se od juče nalaze na terenu i pokušavaju da nađu djevojčicu koja je juče u trenutku nestanka imala kosu vezanu u repić, ljubičaste pantalone i maslinasto zelenu jaknicu.

“Miloš, otac djevojčice je sve vrijeme na terenu, a u jednom trenutku sinoć je zamišljeno gledao u nebo dok je kiša pljuštala kao iz kabla. Za to vrijeme Dankina majka Ivana navodno, nije bila na terenu”, navodi sagovornik Kurira i dodaje:

“Trenutno na terenu pored pripadnika MUP-a, Žandarmerije i članova Gorske službe spasavanja Srbije nalazi se i veliki broj dobrovoljaca koji žele da pomognu u potrazi. Među dobrovoljcima su rođaci porodice nestale djevojčice, prijatelji, komšije, poznanici, rudari, ali i građani Bora i Zaječara koju su odlučili da učestvuju u opsežnoj potrazi”.

Kako prenose mediji porodica djevojčice Danke Ilić ne živi u mjestu gdje je nestala, već su došli u vikendicu koju ova porodica ima u ovom dijelu Borske opštine.

 

“Trenutno se pretražuje teren oko kuće u čijoj blizini je djevojčica juče i nestala. Potraga se nastavlja ka uzvišenju prema brdu i češlja se svaki pedalj terena kako bi pronašli nestali djevojčicu iz Bora”, kaže izvor i dodaje:

“Porodica Ilić živi u Boru, a navodno su ovdje došli prije nekoliko dana u vikendicu kako bi se djeca igrala i družila u prirodi. Ništa nije slutilo da će se u trenutku dogoditi nezapamćena drama koja traje već 23 sata”.

Pa da podsjetimo, drama je počela juče oko 13 sati, kada je, kako je Dankina majka Ivana navela, djevojčica nestala dok je ona drugom djetetu, trogodišnjem sinu, davala da pije vodu.

Prvi put u Srbiji pokrenut je sistem “Pronađi me” po uzoru na Amber Alert za djevojčicu Danku Ilić. Objave putem različitih medija – televizijskih i radio emisija, Interneta, SMS poruka, ekrana na bankomatima, autoputevima itd. mogu da dopru do građana koji će zapamtiti lice djeteta i potencijalno ga uočiti ili imati validne informacije koje policiji mogu da pomognu u potrazi.

Građanima u Srbiji stigle su SMS poruke sa osnovnim informacijama o nestaloj djevojčici. MUP apleuje ako je vidite odmah zovite 192.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana