Sjednica Skupštine grada zbog mjera zaštite bez prisustva novinara, opozicija najavila bojkot jer nema diskusije

A.S.
Sjednica Skupštine grada zbog mjera zaštite bez prisustva novinara, opozicija najavila bojkot jer nema diskusije

Sjednica Skupštine grada Banjaluka, na kojoj će biti raspravljano o setu ekonomskih mjera za ublažavanje posljedica virusa korona na privredu u gradu, zbog mjera zaštite i socijalnog distanciranja koje su na snazi u Republici Srpskoj biće održana bez prisustva novinarskih ekipa.

Iz Gradske uprave kažu da su se odlučili na takvu mjeru, kako bi u prostoriji boravio što manji broj ljudi, te da građani neće ostati uskraćeni za sve bitne informacije. Sjednica će biti održana sutra u Banskom dvoru.

- Sve izjave biće snimljene i proslijeđene medijima nakon sjednice, a građanima će biti predstavljene sve odluke koje budu usvojene i putem zvanične internet stranice Grada – istakli su iz Gradske uprave.

Iz opozicije su najavili da će bojkotovati ovu sjednicu, jer im, kako tvrde, nije omogućeno da tokom sjednice raspravljaju o ekonomskim mjerama, te kažu da ne žele da učestvuju u unaprijed dogovorenom glasanju.

- Postojale su dvije opcije, da se govori u ime kluba deset minuta o svim mjerama, što nije dovoljno, ili da se uopšte ne raspravlja. Izabrana je ova druga, mnogo gora i mi iz pokreta Banjaluka zove, zajedno sa kolegama iz SDS-a i PDP-a donijeli smo odluku da ne prisustvujemo sjednici – kazala je odbornica Pokreta Banjaluka zove Mirna Savić-Banjac.

Dodala je da pola sata, koliko je predviđeno da sjednica traje, nije dovoljno kako bi svi bili upoznati sa svim bitnim činjenicama.

- Nismo sigurni i koliko je ovakva odluka u skladu sa Pravilnikom o radu, ali i Statutom Skupštine i u tom pogledu preduzimamo određene korake – zaključila je Savić-Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana