Počela sjednica Skupštine grada Banjaluka, u fokusu sanacija rupa i pasarele

Jana Kezić
Foto: A. Čavić

BANjALUKA - Aktuelnim časom, nakon 50 minuta kašnjenja, počela je 21. sjednica Skupštine grada Banjaluka, a očekuje se da će vlast i opozicija najviše diskutovati o prvim tačkama dnevnog reda – kadrovskim pitanjima i izmjenama regulacionog plana.

Kadrovska pitanja su druga tačka dnevnog reda, odmah nakon zapsinika s prošle sjednice, a između ostalog predviđeno je imenovanje direktora Gradske razvojne agencije i Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje.

Odbornik Pokreta Banjaluka zove Saša Lazić je na početku aktuelnog časa „potegao“ pitanje sanacije udarnih rupa.

-Šta su to građani krivi da se sanacije rupa ne rade? U Subotičkoj ulici nije problem ni makadam. Problem su ove rupčage, bar da se nešto naspe - rekao je Lazić i pokazao fotografije rupa u naselju Starčevica.

Jelena Kos iz Odsjeka za saobraćaj i puteve je poručila da su upoznati sa stanjem, kao i da odbornik Lazić mora da uzme u obzir budžet, na šta je Lazić rekao da ga je baš briga za budžet.

-Kako vas nije sramota? Što ste dali 60.000 maraka na cirkus ovaj ovdje, što niste za rupe. Ja nisam sebi tražio da meni u kući uradite - rekao je Lazić, te dodao da rupe trebaju biti primarne.

Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Srđan Amidžić je postavio pitanje šta je sa sanacijom pasarele u naselju  Starčevica.

- Lijepo vrijeme je došlo, ali ne vidim da je sanacija pasarele počela kao što je to i najavljeno. To je strašno - rekao je on.

Duže radno vrijeme

Šef Kluba odbornika SNSD-a Dragoslav Topić kaže da od 13. do 23. aprila treba da se produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata.

 - Gradonačelniče razmislite da se u vrijeme turnira produži radno vrijeme ugostiteljskih objekata, jer će grad biti pun turista - rekao je Topić.

Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da su o tome već razmišljali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana