Predstavom Hor bečkih dečaka počeli Dani komedije

Srna
Predstavom Hor bečkih dečaka počeli Dani komedije

Bijeljina - Izvođenjem predstave "Hor bečkih dečaka" beogradske Agencije "Jugoart" večeras je u Bijeljini počela 17. manifestacija "Dani komedije".

U predstavi, koja govori o ostarjelim zemljacima u tuđini koji rade na crno i trude se da prežive, glume Predrag Ejdus, Slobodan Boda Ninković i Irfan Mensur.


Tokom "Dana komedije", ljubitelji pozorišne umjetnosti imaće priliku da pogledaju još četiri komedije u izvođenju pozorišta iz Banjaluke i Beograda.

Sutra, drugog dana festivala, biće prikazan "Istočni anđeo", predstava beogradske Agencije "Scena", a riječ je o urnebesnoj komediji o aktuelnim pitanjima današnjice.

Kroz hipotetičke situacije u kojima su glavni akteri poznate ličnosti iz srpske istorije, između ostalog, publika će čuti šta Marko Kraljević misli o evropskom putu Srbije i da li bi i Knez Mihailo htio u Evropu.

U predstavi igraju Ljiljana Stjepanović, Ljiljana Lašić i Stevan Piale.

"Malo blago" Gradskog pozorišta "Jazavac" iz Banjaluke na repertoaru je 28. marta, a predstava govori o putu ka sreći i generacijskom jazu kroz ispovijesti tri žene, koje igraju Nataša Ivančević, Slađana Zrnić i Belinda Bažičković.

Predstava "Frenki i Džoni", u kojoj igraju beogradski glumci Sloboda Mićalović i Igor Đorđević, biće izvedena pretposljednjeg dana festivala - 29. marta.

Glavni junaci su dvoje usamljenih sredovječnih ljudi - nesigurna konobarica Frenki i kuvar Džoni koji je upravo izašao iz zatvora. Prije dvije i po decenije snimljen je istoimeni film sa Mišel Fajfer i Al Paćinom u glavnim ulogama.

"Dane komedije" 30. marta zatvoriće predstava "Udaj se muški", Teatra "Ispad" iz Beograda, u kojoj je domaći mentalitet prikazan kroz organizaciju jedne svadbe.

U predstavi igraju Snežana Savić, Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur, Aleksandar Jovanović, Miloš Đorđević i Ratko Tankosić.

Početak predstava zakazan je u 20.00 časova u Centru za kulturu "Semberija", a cijena ulaznice je 10 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana