Poznat žiri Glavnog takmičarskog programa Festa

Agencije
Poznat žiri Glavnog takmičarskog programa Festa

BEOGRAD - O najboljim filmovima 48. Festa u Glavnom takmičarskom programu odlučivaće petočlani međunarodni žiri koji čine Sebastijan Kavaca, Nataša Ninković, Nikola Ljuca, Dana Budisavljević i Klemens Šik najavali su danas iz Cebefa.




Za Beogradskog pobednika i druge nagrade ove godine u Glavnom takmičarskom programu takmiči se dvadeset filmova iz Srbije, Francuske, SAD, Irana, Italije, Grčke, Slovenije, Australije, Bugarske, Brazila, Češke, Severne Makedonije, Sudana, Saudijske Arabije, Hrvatske, Danske i Kolumbije.

Sebastijan Kavaca, slovenački pozorišni, filmski i TV glumac, osvojio je srca domaće publike ulogom u seriji Senke nad Balkanom, a upoznali smo ga i kroz serije "Montevideo, Bog te video", "Naša mala klinika", "Da sam ja neko..."

Nagradu za najboljeg glumca osvojio je na Festu 2018. za glavnu ulogu u filmu Ederlezi rising.

Nataša Ninković, jedna od najboljih domaćih glumica, pođednako briljira u komedijama, poput Stada ili Ivkove Slave, i dramama kao što su "Ajvar", "Klopka", "Profesionalac".

Član je ansambla Narodnog pozorišta, a često je viđamo i na malim ekranima.

Nikola Ljuca, mladi reditelj više nego uspešno je debitovao filmom "Vlažnost", koji je premijerno prikazan na Berlinalu, a zatim i na Festu 2016.

Ljuca je tada nagrađen kao najbolji reditelj, a "Vlažnost" je proglašen za najbolji film 44. FEST-a.

Dana Budisavljević, hrvatska montažerka i rediteljka, nakon niza dokumentarnih ostvarenja, publici je predstavila svoj debitantski igrani film "Dnevnik Dijane Budisavljević".

Na festivalu u Puli film je odneo pet nagrada, uključujući i najvažniju, za najbolji film.

Klemens Šik, nemački glumac, model i politički aktivista, bogatu karijeru gradio je u pozorištu, Holivudu, i nezavisnim filmovima.

Publici van Nemačke poznat je po ulogama u filmovima "Casino Royale", "Point Break i Overdrive"...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana