Počelo prijedorsko kulturno ljeto

Srna
Počelo prijedorsko kulturno ljeto

Prijedor - Izložbom 50 likovnih radova prijedorskih osnovaca pod nazivom “Najljepše ćirilično slovo” u Prijedoru je danas počela tromjesečna manifestacija “Kulturno ljeto”.

Na konkurs Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” pristiglo je 230 učeničkih radova, a najboljima su proglašeni Tijana Stojnić i Vanja Baltić iz Osnovne škole /OŠ/ “Ćirilo i Metodije” u Trnopolju, Sonja Knjeginić i Alma Hergić iz OŠ “Dositej Obradović” u Prijedoru, te Sanja Radaković, učenica OŠ “Petar Kočić” iz Prijedora.

Oni su nagrađeni novčanim iznosima od po 50 KM, knjigom i zahvalnicom koje im je uručila direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije” Mara Ećim.

“Dužnost nam je da sačuvamo ćirilično pismo, jer narod koji izgubi pismo, izgubio je sebe”, upozorila je Ećimova.

Žiri u sastavu Zoran Radonjić, Dragan Topić i Miroslav Drljača nagradio je radove na kojima je ćirilično slovo predstavljeno na stilizovan, likovno bogat i dekorisan način. Izložba će biti otvorena do 21. juna.

U okviru manifestacije “Prijedorsko kulturno ljeto” građani su u glavnoj gradskoj ulici danas mogli pogledati i izložbu lutaka “Šuma bajki”, koju je organizovalo Udruženje “Žene u umjetnosti”.

U Galeriji 96 u nedjelju od 19.30 časova biće održan koncert “Odjeci izvora”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana