Otvorena izložba u čast Petru Kralju

Srna
Otvorena izložba u čast Petru Kralju

Banjaluka - Izložba "Petar Kralj - uloge u pozorištu i na radiju", autora Aleksandre Milošević otvorena je u izložbenom salonu "Živorad - Žika Pećarić", Narodnog pozorišta Republike Srpske, koje je pripremilo ovu postavku sa Muzejom pozorišne umetnosti Srbije.

Pomoćnik ministra za kulturu Tanja Đaković rekla je da izložba oslikava dugogodišnju tradiciju njegovanja pozorišne umjetnosti srpskog kulturnog i jezičkog podneblja, baveći se tematski likom i djelom jednog od najvećih domaćih glumaca.

Ona je navela da ova izložba simbolizuje dugogodišnju saradnju Srpske i Srbije, promoviše komunikaciju dvije zemlje i različitih umjetničkih izraza i pozorišnih tradicija.

- Pozorište je, multidisciplinarnošću, takva grana umjetnosti koja možda najviše prevazilazi svoje formalne okvire, prelazeći u ostale umjetničke sfere, poput fotografije, slikarstva, filma, muzike i ostalih. Ovim putem se njegov uticaj ne zadržava samo na umjetničkom izrazu, već zalazi i u domen kreiranja i očuvanja kulturnog identiteta društva iz kojeg je poteklo -  rekla je Đakovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana