Nova predstava u režiji Željka Kasapa: “Šovinistička farsa” premijerno u Prijedoru

S. Ta.
Nova predstava u režiji Željka Kasapa: “Šovinistička farsa” premijerno u Prijedoru

PRIJEDOR - Glumački ansambl Pozorišta Prijedor premijerno će  večeras izvesti predstavu “Šovinistička farsa” po tekstu Radoslava Pavlovića i u režiji Željka Kasapa.

Kasap je istakao da je ova predstava u režiji Egona Savina izvedena davne  1986. godine sa Predragom Ejdusom i Josifom Tatićem u glavnim ulogama, da je  imala dosta izvođenja na svim kontinentima, pa čak i na Brodveju.

 - Bio je to šovinizam umotan u celofan i niko se nije javno usudio otvoriti tu Pandorinu kutiju. Svi su se tome smijali, a poslije nekoliko godina došlo je do rata pa smo se svi pitali zašto nam je to trebalo - rekao je Kasap.

On je naveo da je sada vrijeme teksta pomjereno nakon rata u bivšoj Jugoslaviji i nakon bombardovanja u Srbiji i da je i dalje aktuelan isti problem sa šovinizmom, ali i sa odlascima ljudi, pa će se opet postaviti pitanje zašto to treba i sada.

 - Zadržani su komični elementi koje farsa treba da ima, ali imamo i dramske momente i biće ova farsa drugačija i jasnija od one prije 33 godine - dodao je Kasap o komadu čije izvođenje će početi u 20 časova.

 U predstavi koja na duhovit i neutralan način tretira kompleksan odnos između Srba i Hrvata, osim Kasapa igraju i Dean Batoz, Siniša Vučičević, Dubravko Vukadinović i Marijana Santrač. S. Ta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana