Meril Strip se vraća na grčko ostrvo

Priredila: Aleksandra Glišić
Meril Strip se vraća na grčko ostrvo

Beograd - Snimanje nastavka hit filma "Mamma Mia" pod nazivom "Mama mija! Idemo ponovo! počelo je juče po scenariju i u režiji Ola Parkera, saopštio je distributer "Taramaunt".

Deset godina poslije prvog filma, koji je zaradio više od 600 miliona dolara na bioskopskim blagajnama, Parker će vratiti publiku na grčko ostrvo Kalokeri, uz novu i originalnu muziku zasnovanu na pjesmama grupe ABBA. Ulogu Done i ovoga puta tumačiće dobitnica "Oskara" Meril Strip, tu je i Džuli Valters kao Rozi i Kristin Baranski u ulozi Tanje.

Amanda Sejfrid i Dominik Kuper i u nastavku su Sofi i Skaj, dok se Pirs Brosnan, Stelan Skarsgard i oskarovac Kolin Firt vraćaju ulogama potencijalnih Sofinih očeva - Sema, Bila i Herija. Ekipi se pridružuje Lili Džejms u ulozi mlade Done.

"Mama mia! Idemo ponovo" produciraju Džudi Krajmer i Geri Gocman, a Krajmer je takođe i jedan od tvoraca i producent istoimenog pozorišnog mjuzikla.

Beni Anderson i Bjorn Ulvaes iz grupe ABBA radili su muziku i tekst za film. Ova muzička komedija u bioskope stiže 19. jula 2018. godine.

"Mamma Mia!" je film koji je osmišljen po istoimenom svjetski poznatom mjuziklu zasnovanom na pjesmama grupe ABBA, a naziv je dobio po pjesmi iz 1975. Prva premijera filma u Švedskoj i Velikoj Britaniji bila je 2008. godine.

Meril Strip u glavnoj ulozi majke Done oduševila je publiku širom svijeta. Radnja filma smještena je na grčko ostrvo Kalokari. Romantična avantura počinje u zabačenom mediteranskom hotelu "Vila Dona", koji vode Dona Šeridan, njena kćer jedinica Sofi i njen vjerenik Skaj.

Sofi, koja ne zna ko je njen otac, sprema sopstveno vjenčanje. Ona sa strepnjom šalje pozivnicu trojici muškaraca, od kojih je jedan njen otac. Kada se oni pojave, Sofi ih moli da se kriju do vjenčanja da bi Doni priredili fantastično iznenađenje - iznenadno pojavljivanje trojice "dragih starih prijatelja"...

Priča nastavka nas vraća kroz vrijeme da bismo vidjeli na koji način su se gradili odnosi među likovima kakvi su danas.

Glumica lobirala

Glumica Meril Strip je prema tvrdnjama dobro obaviještenih izvora iz Holivuda lobirala za snimanje nastavka, još od izlaska prvog dijela filma 2008. godine. U prvom dijelu slavna glumica odlično pleše i sjajno izgleda u ulozi temperamentne žene pune energije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo pisac Pol Oster
Preminuo pisac Pol Oster
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana