Međunarodna umjetnička kolonija Pliva: Kistovi zaplesali uz zvuke Melodije sentimental

Aleksandra Madžar
Međunarodna umjetnička kolonija Pliva: Kistovi zaplesali uz zvuke Melodije sentimental

Šipovo - Uz kompozicije "Melodija sentimental" i "El vito", prekrasne glasove operskih pjevačica Anete Makanjić i Ivone Šari, zvuke klavira Dunje Janković zaigrali su i kistovi na platnima umjetnika kolonije "Pliva".

Svi pozvani gosti, eminentni umjetnici, među kojima su Vuk Vučković, Sara Nikolić, Željko Đurović, Ana Lazić, Predrag Marjanović, Ranka Lučić-Janković i Katarina Nedeljković, Milan Stepović, Nikola Žigon, Jelena Kršić, Biserka Petrović, Mihajlo Rakita, Branko Jungić, Bojan Otašević i Milivoje Unković stigli su u utorak uveče u ovaj dragocjeni ambijent, da bi svoje nadahnuće oživjeli na platnu.

Međunarodna umjetnička kolonija "Pliva" biće održana sedmi put od 25. jula do 3. avgusta na izvoru Plive kod Šipova, a akademik, slikar i dugogodišnji profesor Milivoje Unković, koji je osnivač i selektor kolonije, u jutro poslije otvaranja potvrdio je da su umjetnici počeli sa radom.

- Sve funkcioniše kako je predviđeno, po ustaljenom programu. Prisutni su gosti iz drugih umjetnosti, operska diva Dunja Simić, pijanistkinja Dunja Janković i studentkinje Aneta Makanjić i Ivona Šari, u čijim smo glasovima uživali na svečanom otvaranju - kazao je Unković.

Umjetnici se, kako kaže, posebno raduju koncertu ovih dama, koji će biti održan 29. jula u 20 časova.

- Ono što i jeste koncept naše kolonije je povezivanje svih umjetnosti. To dopunjavanje funkcioniše sjajno. Verujem da će biti lijepo vrijeme i da će ljudi koji dođu na izvore Plive prvi put imati mogućnosti da prisustvuju koncertu klasične muzike, odnosno sintezi muzike koju stvara rijeka i njihovi predivni glasovi - istakao je Unković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana