Likovno-ekološki saziv “Bardača-Srbac”: Umjetnici slave jubilej Srpske pravoslavne crkve

D. J.
Likovno-ekološki saziv “Bardača-Srbac”: Umjetnici slave jubilej Srpske pravoslavne crkve

Srbac - Saziv likovno-ekološke kolonije “Bardača-Srbac”, koji se organizuje po 36. put, biće održan od 22. do 30. juna, a učešće je do sada potvrdilo 11 akademskih slikara iz Londona, Stokholma, Podgorice, Trebinja, Banjaluke, Gradiške i Prijedora.

Umjetnici će tokom devetodnevnog rada kolonije, koja se održava u trening centru Prirodno-matematičkog fakulteta na Bardači, stvarati na temu “800 godina autokefalnosti Srpske pravoslavne crkve”.

Predsjednica Umjetničkog savjeta kolonije Sandra Miholjčić rekla je da će svaki od umjetnika izraditi najmanje po tri djela od kojih će najvrednija ući u fundus kolonije koji broji više od 600 slika.

- Pored rada na Bardači, predviđeno je da jedan dan slikari stvaraju u Srpcu kako bi se kolonija što više približila građanima - rekla je Miholjčićeva.

Kolonija će biti okončana izložbom radova, u okviru koje će se naći radovi polaznika škole slikanja, a po završetku kolonije biće organizovane izložbe u Banjaluci, Prijedoru, Doboju, Trebinju, Višegradu, Laktašima, Gradišci, Beogradu i Novom Sadu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Preminuo pisac Pol Oster
Preminuo pisac Pol Oster
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana