Lečić najavljuje tužbe protiv svih koji naruše njegovu čast i ugled

Tanjug
Lečić najavljuje tužbe protiv svih koji naruše njegovu čast i ugled

BEOGRAD- Glumac Branislav Lečić najavio je da će svako ko je iznosio ili prenosio bilo šta iz njegovog ličnog života, a škodi njegovoj časti i ugledu, i dovodi do teških posljedica, biti krivično procesuiran u skladu sa članom 172 Krivičnog zakonika.

-Pored toga, protiv svakog prijavljenog za gore navedeno krivično delo ili drugo krivično delo na moju štetu, biće podneta tužba za naknadu štete za povredu časti i ugleda - saopštio je Lečić na svom „Fejsbuk“ profilu.

Glumica Danijela Štajnfeld pre nekoliko meseci optužila je Lečića za silovanje, ali je Više javno tužilaštvo u Beogradu ocijenilo da ne postoje osnovi sumnje da je učinjeno navedeno krivično djelo.

Prigovor Štajnfeld na odluku tužilaštva potom je odbio Apelacioni javni tužilac.

Ekipa predstave "64" autorske Tene Štivičić, u režiji Alise Stojanović i produkciji Atelja 212 iz Beograda odlučila je u petak da ne učestvuje u daljim aktivnostima Susreta pozorišta/kazališta u Brčkom pošto su neposredno prije izvođenja predstave saznali da je Lečić član festivalskog žirija.Potom su i reditelj Kokan Mladenović i pisac Darko Cvijetić sa festivala povukli predstavu "Šindlerov lift“ Kamernog teatra 55 iz Sarajeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana