Duško Trifunović - majstor stiha

A. G.
Duško Trifunović - majstor stiha

Novi Sad - Veliki Duško Trifunović upisao se zlatnim slovima u srpsku književnost, a ostaće upamćen i po tome što je bio prvi afirmisan pjesnik koji je sarađivao sa rokenrol bendom, a mnogobrojni umjetnici ovog vikenda prisjetiće se njegovog lika i djela.

Najviše slave stekao je pišući pjesme za kultno "Bijelo dugme". Iz te saradnje su se izrodili hitovi kao što su "Ima neka tajna veza", "Šta bi dao da si na mom mjestu", "Glavo luda...

Pisao je tekstove i za "Indekse", "Tešku industriju", Nedu Ukraden, Zdravka Čolića, Arsena Dedića, a posljednje poznato estradno ime sa kojim je radio je bio Željko Joksimović (pjesma "Ima nešto"). Ukupno je oko 300 njegovih pjesama komponovano i snimljeno.  Trifunović, koji je rođen 1933. u Sijekovcu kod Broda umro je 28. januara 2006. u Novom Sadu, osim što je pisao prozu i poeziju bio je i televizijski autor. Bio je plodan stvaralac koji je napisao dvadeset knjiga poezije, četiri romana i nekoliko drama. Smatra se zaslužnim za kreiranje nečega što je kasnije nazvano sarajevska rokenrol škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana