"Ćirilicom pišem" u Tuzli

Srna
Foto: Srna

TUZLA- Srpsko prosvjetno i kulturno društvo /SPKD/ "Prosvjeta" u Tuzli organizovalo je povodom Međunarodnog dana pismenosti predstavljanje knjige "Ćirilicom pišem" Željke Mlađenović, mlade autorke iz Bijeljine.

"Priča o ćirilici je put da shvatimo koliko su jezik i pismo važni, da prenesemo koliki je značaj pisma za očuvanje identiteta jednog naroda", izjavila je predsjednik SPKD "Prosvjeta" u Tuzli Mirjana Lazarević.

Ona je navela da ju je obradovalo prisustvo mladih na promociji i njihova zainteresovanost da uče, saopšteno je danas iz "Prosvjete".

Autorka knjige istakla je juče da svi zajedno treba da istraju u borbi za očuvanje srpskog jezika kao neodvojivog dijela nacionalnog identiteta.

Mlađenovićeva je navela da je pokušala da predstavi istorijski presjek događaja u vezi sa ćirilicom i da je pokazala kako se i danas uništava ćirilica jer se zapostavlja zbog uticaja stranih jezika i društvenih mreža.

Irena Orešković Laković, rukovodilac Književnog kluba "Meša Selimović" koji djeluje u okviru SPKD "Prosvjeta", predstavila je Klub, aktivnosti i planove, ali i napore u promociji ćirilice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana