Ugostitelji prijavljeni tužilaštvu zbog protesta

Nebojša Tomašević
Foto: V. Tripić

BANjALUKA - Policijska uprava (PU) Banjaluka prijavila je Okružnom tužilaštvu tri člana Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva i Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srpske M.S. iz Bijeljine, D.Š. i Ž.T. iz Banjaluke zbog organizovanja protesta u Banjaluci.

Nezvanično saznajemo da su prijavljeni predsjednik Udruženja poslodavaca ugostiteljstva i turizma „Horeka“ Dalibor Šajić, član Upravnog odbora Udruženja "Horeka" Miloš Stanišić i  predsjednik Udruženja radnika  turizma i ugostiteljstva Republike Srpke Željko Tatić.

Navodeći njihove inicijale PU Banjaluka je saopštila da ih sumnjiče za krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije.

- Navedena lica sumnjičimo da su 5. aprila  kao članovi i odgovorna lica Udruženja poslodavaca turizma i ugostiteljstva i Udruženja radnika turizma i ugostiteljstva Republike Srpske  na prostoru između Palate Republike i Administrativne službe grada Banjaluka postupili suprotno propisima Republičkog štaba za vanredne situacije Republike Srpske i suprotno Zaključku o izmjenama i dopunama zaključka o sprovođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim virusom korona - saopštila je PU Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana