Угоститељи пријављени тужилаштву због протеста

Небојша Томашевић
Foto: В. Трипић

БАЊАЛУКА - Полицијска управа (ПУ) Бањалука пријавила је Окружном тужилаштву три члана Удружења послодаваца туризма и угоститељства и Удружења радника туризма и угоститељства Републике Српске М.С. из Бијељине, Д.Ш. и Ж.Т. из Бањалуке због организовања протеста у Бањалуци.

Незванично сазнајемо да су пријављени предсједник Удружења послодаваца угоститељства и туризма „Хорека“ Далибор Шајић, члан Управног одбора Удружења "Хорека" Милош Станишић и  предсједник Удружења радника  туризма и угоститељства Републике Српке Жељко Татић.

Наводећи њихове иницијале ПУ Бањалука је саопштила да их сумњиче за кривично дјело непоступање по здравственим прописима за вријеме епидемије.

- Наведена лица сумњичимо да су 5. априла  као чланови и одговорна лица Удружења послодаваца туризма и угоститељства и Удружења радника туризма и угоститељства Републике Српске  на простору између Палате Републике и Административне службе града Бањалука поступили супротно прописима Републичког штаба за ванредне ситуације Републике Српске и супротно Закључку о измјенама и допунама закључка о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване новим вирусом корона - саопштила је ПУ Бањалука.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана