Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

Srna
Stambeno zbrinuto 12 povratničkih porodica na području Teslića

BANjALUKA - Vršilac dužnosti direktora Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš posjetio je danas u Tesliću kuće za 12 povratničkih porodica koje su izgrađene i obnovljene u okviru Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, ukupne vrijednost 430.000 KM.

"Kako smo najavili u prethodnom periodu, danas smo i ispunili. Danas je na području opštine Teslić krov nad glavom dobilo još 12 porodica koje sada imaju gdje da se vrate i koje su riješile jedan od najvažnijih uslova povratka, a to je stambeno pitanje", rekao je Čordaš.

On je podsjetio da su u Tesliću bili prije mjesec dana kada je 10 povratničkih porodica ušlo u svoje domove, što znači da su u mjesec dana završili ukupno 22 kuće i usrećili 22 porodice, saopšteno je iz Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije.

Čordaš je napomenuo da je Regionalni program stambenog zbrinjavanja jedan od važnijih programa Sekretarijata koji se realizuje kroz šest potprojekata, a finansira se donatorskim sredstvima od kojih je najveći donator EU, i čiji je glavni cilj trajno rješavanje problema povratnika i interno raseljenih lica.

Ukupna vrijednost Regionalnog stambenog programa u Tesliću veća je od 1,2 miliona KM, a Sekretarijat je zajedno s Vladom Republike Srpske u ovoj opštini finansirao i brojne projekte koji su od značaja za svakodnevni život raseljenog stanovništva, od rekonstrukcije i izgradnje stambenih objekata do ulaganja u obnovu infrastrukture, vjerskih objekata i društvenih domova, kako bi im bili obezbijeđeni svi potrebni uslovi za održivi povratak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana