Стамбено збринуто 12 повратничких породица на подручју Теслића

Срна
Стамбено збринуто 12 повратничких породица на подручју Теслића

БАЊАЛУКА - Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Давор Чордаш посјетио је данас у Теслићу куће за 12 повратничких породица које су изграђене и обновљене у оквиру Регионалног програма стамбеног збрињавања, укупне вриједност 430.000 КМ.

"Како смо најавили у претходном периоду, данас смо и испунили. Данас је на подручју општине Теслић кров над главом добило још 12 породица које сада имају гдје да се врате и које су ријешиле један од најважнијих услова повратка, а то је стамбено питање", рекао је Чордаш.

Он је подсјетио да су у Теслићу били прије мјесец дана када је 10 повратничких породица ушло у своје домове, што значи да су у мјесец дана завршили укупно 22 куће и усрећили 22 породице, саопштено је из Републичког секретаријата за расељена лица и миграције.

Чордаш је напоменуо да је Регионални програм стамбеног збрињавања један од важнијих програма Секретаријата који се реализује кроз шест потпројеката, а финансира се донаторским средствима од којих је највећи донатор ЕУ, и чији је главни циљ трајно рјешавање проблема повратника и интерно расељених лица.

Укупна вриједност Регионалног стамбеног програма у Теслићу већа је од 1,2 милиона КМ, а Секретаријат је заједно с Владом Републике Српске у овој општини финансирао и бројне пројекте који су од значаја за свакодневни живот расељеног становништва, од реконструкције и изградње стамбених објеката до улагања у обнову инфраструктуре, вјерских објеката и друштвених домова, како би им били обезбијеђени сви потребни услови за одрживи повратак.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана