Počela trka za glavnog revizora RS i zamjenika

S. Š.

Banjaluka - Javni konkurs za izbor glavnog revizora RS i njegovog zamjenika objavljen je juče na sajtu Narodne skupštine RS.

Komisija za izbor glavnog revizora i njegovog zamjenika donijela je 23. novembra odluku o raspisivanju konkursa, a rok za podnošenje prijava za obje funkcije je 15 dana od dana njegovog objavljivanja. Neblagovremene i nepotpune prijave neće biti uzete u  razmatranje.

Glavnog revizora i njegovog zamjenika bira Narodna skupština na prijedlog predsjednika RS. Mandat rukovodstva Glavne službe za reviziju javnog sektora RS traje sedam godina bez mogućnosti ponovnog imenovanja.

Glavni revizor Duško Šnjegota i njegov zamjenik Darko Pejić razriješeni su dužnosti nakon što su krajem avgusta podnijeli ostavke Narodnoj skupštini RS. Njihove ostavke uslijedile su poslije niza kritika kojima su bili izloženi zbog podataka koje je Glavna služba za reviziju iznijela u vezi sa visinom budžetskog deficita RS. Podatke revizora demantovala je najprije Vlada RS, a kasnije i predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda u BiH.

Narodna skupština RS imenovala je 22. oktobra za vršioca dužnosti glavnog revizora Jovu Radukića, dotadašnjeg pomoćnika ministra za fiskalni sistem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana