“Mikrofin” opremio novu prostoriju vrtića “Mladost” u Šipovu: Igračke i bojanke izmamile osmijeh mališanima

M. L.
“Mikrofin” opremio novu prostoriju vrtića “Mladost” u Šipovu: Igračke i bojanke izmamile osmijeh mališanima

Šipovo - Kutije ispunjene plastičnim i plišanim igračkama, memorijske igre, bojanke, slikovnice i rekviziti za igru u pijesku, koje je obezbijedilo Mikrokreditno društvo “Mikrofin”, izazvali su oduševljenje na licima mališana u vrtiću “Mladost” u Šipovu.

Ovom donacijom “Mikrofin” je opremio novu prostoriju za boravak mališana u vrtiću, a donaciju je uručio šef filijale “Mikrofina” u Banjaluci Boris Todić.

- Vrtiću smo poklonili ono što je bilo najpotrebnije za proširenje njihovih postojećih kapaciteta, a to su tepih, igračke i didaktički materijali. Pomažemo vrtiće i škole na području većine opština u kojima poslujemo, pa u tome nismo htjeli zaobići ni Šipovo - istakao je Todić.

U vrtiću “Mladost” boravi 40 mališana uzrasta od tri do šest godina, koji su podijeljeni u dvije grupe, a otvaranjem nove prostorije biće omogućen boravak za još 20 mališana.

- Proljetos smo izgradili dodatnu radnu sobu, ali, nažalost, nismo bili u mogućnosti da je opremimo. Zahvaljujemo “Mikrofinu” što prepoznaje problem sa kojim se suočavaju predškolske ustanove širom RS - istakla je vršilac dužnosti direktora vrtića “Mladost” Sanja Prole.

Od početka svog društveno odgovornog angažovanja “Mikrofin” je u okviru programa ulaganja u društvenu zajednicu organizovao više od 150 različitih donatorskih akcija, a kroz ovaj program prošlo je više od 70 škola i 30 vrtića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana